ΗΑΕ - Τζαμί

Ηχηρή προειδοποίηση με πολλαπλούς αποδέκτες την οποία ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοήσει, απηύθυνε σήμερα με νόημα η διπλωματία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) προς οποιονδήποτε ακούει, περί ύπαρξης αληθινού κινδύνου εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς ευρύτερα στην περιφέρεια της Μέσης Ανατολής. Τα ΗΑΕ πρόσθεσαν πως εργάζονται “με επιμονή” για να εξασφαλίσουν την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός.

“Καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ευρύτερο πλαίσιο και την ανάγκη να κατέβει η θερμοκρασία στην περιοχή, που πλησιάζει σε σημείο βρασμού”, τόνισε η Νούρα αλ Καάμπι, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, που εκφράστηκε σε σύνοδο στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι.

“Υπάρχει αληθινός κίνδυνος διάχυσης στην περιφέρεια και περαιτέρω κλιμάκωσης, καθώς και ο κίνδυνος εξτρεμιστικές οργανώσεις να επωφεληθούν από την κατάσταση για να προωθήσουν ιδεολογίες που θα μας παγιδεύσουν σε κύκλους βίας”, πρόσθεσε η κυρία αλ Καάμπι.

Σουνίτες και Σιίτες Μουσουλμάνοι στην υφήλιο

Στα ΗΑΕ το 76% των πολιτών δηλώνουν Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, με τους Χριστιανούς να αποτελούν το 9% του πληθυσμού και τους Ινδουιστές το 7%. Το Ισλάμ αποτελεί την επίσημη θρησκεία της ομοσπονδίας, ενώ περίπου το 90% των Μουσουλμάνων κατοίκων της είναι Σουνίτες. Το ίδιο ποσοστό των Μουσουλμάνων παγκοσμίως είναι Σουνίτες, κυριαρχώντας έναντι των Σιιτών μεταξύ άλλων σε κεντρική, Νότια, ΝΑ Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Τουρκία και ΗΠΑ. Σε Ιράν, Ιράκ, Αζερμπαϊζάν, Μπαχρέιν και Υεμένη, ο Μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελείται κατά πλειονότητα από Σιίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr