«ο νόμος θα εφαρμοστεί»

Ιδιωτικές εταιρείες αναμένεται να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι υπολογίζονται στο 20% του συνόλου.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, ακόμα και διοικητικό προσωπικό να αντικατασταθούν με εξωτερική ανάθεση.Όπως αναφέρεται σχετικά, έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να προετοιμάσουν το πλάνο και να αναφέρουν πόσα άτομα χρειάζεται να αντικαταστήσουν που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί»

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ήταν σαφής και κατηγορηματικός.

Διεμήνυσε πως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο ΕΣΥ «ο νόμος θα εφαρμοστεί», που σημαίνει πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγουν σε αναστολή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μη βλάψουν τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.

Επιπλέον, πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει τον νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά ούτε και αστερίσκους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr