Σχεδόν πλήρης θα είναι η απορρόφηση των ανατιμήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι εκτός από το ταμείο μετάβασης, το οποίο θα καλύψει μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων, και οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος θα φροντίσουν να κάνουν εκπτώσεις, οι οποίες θα μειώσουν ακόμα περισσότερο την επιβάρυνση στα νοικοκυριά.

Επιπλέον εκπτώσεις

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι πέραν της κυβερνητικής στήριξης με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, η ΔΕΗ και οι ιδιωτικοί πάροχοι φέρνουν επιπλέον έκπτωση στο ρεύμα μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα. «Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, δηλαδή για κάθε μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 300 κιλοβατώρες ανά μήνα, η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Από ‘κει και πέρα, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι έρχονται με επιπλέον έκπτωση, η ΔΕΗ το έχει ανακοινώσει, με μια επιπλέον έκπτωση που θα κάνει μέχρι 600 κιλοβατώρες το μήνα, για ένα νοικοκυριό, ουσιαστικά θα αντισταθμίσουμε το σύνολο της αύξησης» τόνισε.

Σύσκεψη με ΡΑΕ-ΔΕΗ

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τέλους του χρόνου και θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τον επόμενο μήνα διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας. Η έκπτωση στο ρεύμα αφορά ένα μέσο νοικοκυριό, σχεδόν το 80% των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος της χώρας, οι οποίοι δε θα δουν αυξήσεις στα τιμολόγιά τους, ενώ το υπόλοιπο 20% θα δει μικρότερη αύξηση ανακοίνωσε ο υπουργός. «Ήδη αύριο (σ.σ. Τρίτη) έχω συγκαλέσει σύσκεψη με τη ΡΑΕ τη ΔΕΗ και τους υπολοίπους ιδιώτες παρόχους για να τους εξηγήσουμε πώς θα δουλέψει η ενίσχυση και να τους ζητήσουμε να στηρίξουν τα μέσα νοικοκυριά για να μη δουν τις υπέρογκες αυξήσεις. Η ενίσχυση ισχύει για όλους» τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr