Ηλεκτρικό ρεύμα: Πίνακας με τις τελικές τιμές των προμηθευτών

Οι τελικές τιμές λιανικής τον επόμενο μήνα θα είναι μικρότερες από τον Οκτώβριο. Έτσι – λόγω της επιδότησης που θα παρασχεθεί από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης – αποκλιμακώνονται τον Νοέμβριο για τα νοικοκυριά οι επιβαρύνσεις των προμηθευτών ρεύματος από 11,2 έως 23,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 KWh)

Μειωμένες είναι οι τελικές τιμές και για τη 2η κλίμακα κατανάλωσης, οι οποίες για τον Νοέμβριο διαμορφώνονται στα 17,24-31,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (μαζί με τις εκπτώσεις συνέπειας). Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο οι καθαρές επιβαρύνσεις ήταν από 22,24-36,2 λεπτά  (και πάλι συνυπολογίζοντας τις εκπτώσεις συνέπειας).

Διαφορετική είναι η εικόνα για την 3 κλίμακα κατανάλωσης, όπου οι χρεώσεις τον επόμενο μήνα θα είναι αυξημένες έναντι του Νοεμβρίου. Έτσι, για τις μηνιαίες καταναλώσεις από 1.001 κιλοβατώρες και πάνω, οι τελικές τιμές διαμορφώνονται για τον Νοέμβριο από 25,2 έως 37,2 λεπτά. Τον Οκτώβριο κινήθηκαν από 22,24 έως 36,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Παράλληλα, και τον Νοέμβριο θα ισχύσει το bonus επιδότησης για τις δύο μεγαλύτερες κλίμακες, για όσα νοικοκυριά μειώσουν τη ζήτησή τους σε ρεύμα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Και πάλι το bonus θα είναι 5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι τελικές τιμές των προμηθευτών

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται οι τελικές τιμές των προμηθευτών, με βάση τις χρεώσεις που ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες για τον Νοέμβριο, καθώς και τις ενισχύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενισχύσεις Νοεμβρίου θα είναι μικρότερες από τον Οκτώβριο, με την ενίσχυση για την 1η κλίμακα να αγγίζει τα 23,8 λεπτά του ευρώ ανά KWh. Στα 18,8 λεπτά ανά KWh καθορίσθηκε η ενίσχυση για τη 2η κλίμακα, ενώ για τη 9,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ωστόσο, χάρις στη «βουτιά» πάνω από 30% των χρεώσεων που ανακοίνωσαν οι πάροχοι τον Νοέμβριο, οι παραπάνω τιμές μεταφράζονται σε μικρότερες «καθαρές» επιβαρύνσεις τον επόμενο μήνα (με εξαίρεση μόνο την 3η κλίμακα). Όπως είναι γνωστό, οι χρεώσεις για τον Νοέμβριο ξεκινούν από 35 λεπτά και φτάνουν μέχρι 47 λεπτά του ευρώ ανά KWh. Αντίθετα, τον Οκτώβριο κινήθηκαν στα 55,84-69,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr