Ένα tweet του για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ethereum φαίνεται ότι κόστισε στον CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, περίπου 15 δισ. δολάρια από την περιουσία του, ρίχνοντάς τον στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, πίσω από τον Τζεφ Μπέζος.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ, ο οποίος έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων, έγραψε στο Twitter ότι «τα χρήματα είναι πληροφορίες που μας επιτρέπουν να γλυτώνουμε την ταλαιπωρία της ανταλλαγής», στηρίζοντας τη λογική των νομισμάτων αυτών. Ωστόσο, συμπλήρωσε -και μάλλον αυτό τον «έκαψε»– ότι «το Bitcoin και το Ethereum είναι μάλλον υπερτιμημένα, LOL».

Αυτό το tweet ήταν αρκετό ώστε ο Μασκ να πέσει στη δεύτερη θέση της λίστας Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς πλέον διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 186,3 δισ. δολαρίων του Τζεφ Μπέζος.

Ο Μπέζος κατείχε την πρώτη θέση στην κατάταξη Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου χάρη στο ράλι 794% των μετοχών της Tesla.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin, η αξία του οποίου αυξήθηκε πάνω από 400% το 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολ.

Πηγή: economico.gr