Ινδοί πολίτες απασχολούνται σε “θέσεις υποστήριξης” στο Ρωσικό στρατό, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, προσθέτοντας πως εργάζεται με τη Μόσχα ώστε να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους.

Η Ινδική εφημερίδα The Hindu ανέφερε σε άρθρο της προχθές, ότι περίπου 20 Ινδοί είναι εγκλωβισμένοι σε διάφορες πόλεις στη μεθόριο κατά μήκος της γραμμής μετώπου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Τουλάχιστον τρεις από αυτούς “αναγκάστηκαν” να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το Ινδικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε πως οι Ινδοί πολέμησαν εναντίον της Ουκρανίας, αλλά επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι “κάποιοι Ινδοί πολίτες υπέγραψαν (συμβόλαια) για να εργαστούν στο Ρωσικό στρατό σε θέσεις υποστήριξης”.

“Η πρεσβεία της Ινδίας έχει αναφέρει συχνά το ζήτημα στις αρμόδιες Ρωσικές αρχές προκειμένου να τους απαλλάξουν από τα καθήκοντά τους”, διευκρινίζει η ανακοίνωση. “Καλούμε όλους τους Ινδούς πολίτες να επιδείξουν σύνεση και να μείνουν μακριά από τη σύγκρουση αυτή”, τόνιζε.

Ένας από αυτούς τους Ινδούς δήλωσε στην εφημερίδα The Hindu, ότι “τα επανειλημμένα αιτήματά του” προς την πρεσβεία της Ινδίας στη Μόσχα να επαναπατριστεί “δεν έχουν εισακουστεί”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στρατολόγοι με βάση το Ντουμπάι εξαπάτησαν τους Ινδούς με την υπόσχεση υψηλών μισθών και την παροχή Ρωσικού διαβατηρίου. Μόλις αυτοί έφτασαν στη Μόσχα, εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό “όπλων και εξοπλισμού από τον Ρωσικό στρατό” και εστάλησαν στη γραμμή του μετώπου τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr