Πολύ υψηλότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές ήταν η μέτρηση για τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο. Αμετάβλητο το ποσοστό ανεργίας

Πολύ υψηλότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές ήταν η μέτρηση για τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές τον Ιανουάριο, ενώ η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας που βγήκε σήμερα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 353.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο από 333.000 τον Δεκέμβριο (αναθεωρημένη μέτρηση) και 182.000 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση στις 180.000 για τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7% τον περασμένο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί οριακά στο 3,8%.

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε 4,5% σε σχέση με πέρυσι σε ετήσια βάση, μια άνοδος αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν του Δεκεμβρίου. Σε μηνιαία βάση, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι μηνιαίας ανόδου 0,4% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Δεν βιάζεται η Fed

H καλύτερη του αναμενομένου μέτρηση για την απασχόληση επιβεβαιώνει τις προοπτικές για «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας αλλά καθιστά λιγότερο επιτακτική τη μείωση επιτοκίων από τη Fed, καθώς καταδεικνύει ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τη σφιχτή νομισματική πολιτική και επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να επικεντρωθεί στον στόχο της σταθερότητας των τιμών, χωρίς να ανησυχεί ότι αμελεί τον στόχο της πλήρους απασχόλησης.

Στα ομόλογα οι αποδόσεις έχουν πάρει την ανιούσα, με εκείνη του αμερικανικό 10ετές που υποχωρούσε έως και το 3,869% το πρωί να ξεπερνά πλέον το 4%, ενισχυμένη κατά περισσότερες από 140 μονάδες βάσης.

Παρομοίως, το 2ετές ΗΠΑ βλέπει τη δική του να σημειώνει άνοδο 180 μονάδων βάσης με ράλι 4,3%.

Στο ίδιο πλαίσιο στην προθεσμιακή αγορά των ΗΠΑ τα futures των δεικτών υποχωρούν κατακόρυφα μετά την ανακοίνωση της έκθεσης, με εκείνα του Dow Jones να έχουν περάσει σε αρνητικό έδαφος με -0,3%, του S&P 500 να περιορίζουν τα κέρδη του στο +0,15% και του Nasdaq που σημείωναν άλμα άνω του 1% να μένουν πλέον στο +0,4%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr