Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ και Αίγυπτος εκτιμούν ότι  η Τουρκία εγκαθιστά ένα εν δυνάμει επιθετική σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για πολεμικές ενέργειες εκτός των συνόρων του νησιού.

  • Η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, στο φύλλο της Κυριακής, αποκαλύπτει μάλιστα ότι  το θέμα της βάσης στην κατεχόμενη Κύπρο συζητήθηκε κατά τη συνομιλία που είχε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον περασμένο Μάρτιο.

Σοβαρές ανησυχίες και από το Ισραήλ

Σοβαρές ανησυχίες προέρχονται και από το Ισραήλ όπως προκύπτει από τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, στην Ιερουσαλήμ. Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας, κατά τις οποίες το ζήτημα της βάσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ως ένα πρόσθετο στοιχείο της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο υπήρξε στην κορυφή της σχετικής ατζέντας.

Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν ότι η Τουρκία με την υφιστάμενη αεροπορική βάση και την υπό δημιουργία ναυτική βάση στα κατεχόμενα, στοχεύει πρωτίστως στο Ισραήλ και ακολούθως στην Αίγυπτο, και εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της για την Παλαιστίνη.

Γ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr