Μπορεί το κυβερνητικό σχήμα του Τζο Μπάιντεν να περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο στελέχη προερχόμενα από το Δημοκρατικό Κόμμα, ωστόσο, φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει «διεμβολισμό» των Ρεπουμπλικάνων.

Παραδοσιακά, στις ΗΠΑ οι κυβέρνήσεις περιλαμβάνουν στελέχη προερχόμενα και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Για παράδειγμα, ο Μπαράκ Ομπάμα κυβέρνησε με δύο Ρεπουμπλικάνους στη θέση του υπουργού Άμυνας (Ρόμπερτ Γκέιτς και Τσακ Χέιγκελ).

Διεμβολισμός των Ρεπουμπλικάνων

Ωστόσο, στην παρούσα φάση, όλο το επιτελείο του Μπάιντεν προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα. Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ετοιμάζεται να αλλάξει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Axios, o Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει για θέσεις πρεσβευτών των ΗΠΑ σε κρίσιμα πόστα εξέχουσες προσωπικότητες του GOP, όπως η Σίντι Μακ Κέιν και ο Τζεφ Φλέικ.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι μια τέτοια κίνηση θα σηματοδοτήσει επιστροφή στο δόγμα Τρούμαν, ότι «η κομματική πολιτική τελειώνει στην άκρη του νερού», δηλαδή, περιορίζεται αποκλειστικά εντός του εσωτερικού των ΗΠΑ.

Τα μηνύματα του Μπάιντεν

Επίσης, θα αποτελέσει και ένα μήνυμα προς άλλες χώρες, ότι η εποχή του Τραμπ τελειώνει και ότι ο Μπάιντεν αποτελεί τον πρόεδρο και τη φωνή όλων των Αμερικανών και όχι μόνο των υποστηρικτών του.

Το γεγονός ότι η Μακ Κέιν και ο Φλέικ, προερχόμενοι και οι δύο από την Αριζόνα, συγκρούστηκαν με τον Τραμπ και υποστήριξαν τον Μπάιντεν, δεν «χαλάει» καθόλου τον πρόεδρο, ο οποίος θέλει να στείλει μήνυμα στην Πολιτεία που τον έβγαλε νικητή.

Βέβαια, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα είναι πρόωρη η ονοματολογία, αν και απ’ ό,τι φαίνεται η Σίντι Μαν Κέιν προορίζεται για πρέσβης στη Βρετανία και ο Τζεφ Φλέικ για Νότια Αφρική ή και Ευρώπη.

Πηγή: economico.gr