Ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστή τον απερχόμενο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλαγή πορείας

Σύμφωνα με πηγές από την Ουάσινγκτον, τις οποίες επικαλείται το CNN, ενώ ο Τραμπ ετοιμαζόταν να αποδεχθεί την ήττα του, έχει αντιστρέψει πορεία και τώρα, όχι μόνο διαδίδει εσφαλμένες πληροφορίες για τις εκλογές, αλλά φαίνεται ότι τις έχει πιστέψει και ο ίδιος.

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι συνεργάτες του, όπως ο Ρούντι Τζουλιάνι και η Τζένα Έλις, έχουν παραφουσκώσει τις πιθανές παρατυπίες που μπορεί να σημειώθηκαν στις εκλογές, αλλά και τις δυνατότητές του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Νομίζει ότι του έκλεψαν τις εκλογές»

Σύμφωνα με το CNN, σύμβουλος του Τραμπ ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει λάβει τόσες εσφαλμένες πληροφορίες «που νομίζω ότι πλέον πιστεύει και ο ίδιος ότι του έκλεψαν τις εκλογές», παρότι το Κολέγιο των Εκλεκτόρων επικύρωσε νόμιμα το αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το δίκτυο αναφέρουν ότι ο Τραμπ δεν έχει κάνει κανένα σχέδιο για μετά την 20η Ιανουαρίου, οπότε και ο Τζο Μπάιντεν θα ορικιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, γιατί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αρνείται καν να το συζητήσει.

Σκέψεις να μην… εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο

Μάλιστα, το CNN αναφέρει ότι ο ίδιος ο Τραμπ φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι σκέφτεταιν να αρνηθεί να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο την ημέρα της ορκωμοσίας, αλλά οι σύμβουλοί του τον πίεσαν να εγκαταλείψει αυτή τη σκέψη, αν και λίγοι τον πίστεψαν.

Αναλυτές, πάντως εκτιμούν ότι όλα αυτά ενδέχεται να είναι και «παιχνίδια» του ίδιου του Τραμπ, προκειμένου να κρατήσει σε εγρήγορση τους οπαδούς, καθώς φαίνεται να εξετάζει σοβαρά να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

Πηγή: economico.gr