Το «στοίχημα» της Apple, η οποία φέτος παρουσίασε τέσσερα διαφορετικές εκδόσεις για το νέο smartphone της, το iPhone 12 («κανονική», Mini, Pro και Pro Max) φαίνεται ότι αποδίδει, καθώς καταγράφονται ισχυρές προπαραγγελίες για τα δύο μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν, το iPhone 12 και το 12 Pro.

Μεγάλο καταναλωτικό ενδιαφέρον

Αν και η Apple από το 2018 δεν δημοσιοποιεί στοιχεία πωλήσεων, ο αναλυτής της TF International Securities, Ming-Chi Kuo, εκτιμά ότι μέσα στις πρώτες 24 ώρες των προπαραγγελιών που άρχισαν στις 16 Οκτωβρίου, πουλήθηκαν από 1,7 ως δύο εκατομμύρια συσκευές, ενώ πέρσι στο ίδιο διάστημα το iPhone 11 είχε πουλήσει μεταξύ 500 και 800.000 μονάδων.

Όσον αφορα στο σαββατοκύρια, ωστόσο, ο Kuo εκτίμησε ότι ο ρυθμός έπεσε και ότι συνολικά πουλήθηκαν περί τα 9 εκατομμύρια iPhone 12, έναντι 12 εκατομμυρίων που είχε πουλήσει το 2019 το iPhone 11, αν και σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχουν βγει στην αγορά το mini και το Pro Max.

«Υπερκύκλος»

Από τα διαθέσιμα μοντέλα, μεγαλύτερη ζήτηση φαίνεται ότι είχε το iPhone 12 Pro, με τις τρεις κάμερες, καλύτερο σύστημα φωτογραφίας και επιλογές για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, σε σχέση με το «απλό» iPhone 12, αν και είναι ακριβότερο, με την τιμή του να αρχίζει από τα 1.000 δολάρια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι με το iPhone 12 αρχίζει ένας «υπερκύκλος» αναβαθμίσεων για τα smartphones της Apple, καθώς η δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, η παλαιότητα πολλών μοντέλων που έχουν στα χέρια τους οι χρήστες και οι πολλές επιλογές μεγέθους θεωρείται ότι θα δώσουν κίνητρα για περισσότερες αγορές iPhone από τους καταναλωτές.

Πηγή: economico.gr