Όπως κάθε φθινόπωρο, έτσι και φέτος η Apple παρουσίασε τα νέα μοντέλα του iPhone, το οποίο έφθασε αισίως στην 13η έκδοσή του. Από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε, το iPhone θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα και πιο ισχυρά smartphones που κυκλοφορούν και έχει ανά τον κόσμο εκατομμύρια οπαδούς οι οποίοι σπεύδουν κάθε χρόνο να αποκτήσουν τη νέα συσκευή της Apple.

Οι τιμές και οι μισθοί

Όσον αφορά στο iPhone 13, οι τιμές του στην Ελλάδα αρχίζουν περίπου από τα 870 ευρώ την βασική έκδοση του Mini και φθάνουν περίπου στα 2.000 ευρώ για την έκδοση Pro Max με εσωτερική μνήμη 1 ΤΒ, όπερ σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Όσον αφορά στο iPhone 13 Pro με μνήμη 128 GB, εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 1.179 ευρώ, και η εταιρεία Picodi επιχείρησε να υπολογίσει πόσες μέρες θα πρέπει να εργαστεί κάποιος για να αποκτήσει τη συσκευή αυτή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.258 ευρώ μικτά (987 ευρώ καθαρά). Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο ένας κάτοικος της Ελλάδας θα έπρεπε να εργαστεί για 25,1 μέρες μέχρι να μπορέσει να αποκτήσει το iPhone 13 Pro (υποθέτοντας ότι θα ξοδέψει ολόκληρο μισθό του σε αυτό). Σε σύγκριση με το 2021, το αποτέλεσμα της Ελλάδας βελτιώθηκε κατά 1,4 ημέρες.

Οι «καλύτεροι» και οι «χειρότεροι»

Στην Κύπρο λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος μισθός είναι 1.664 ευρώ (καθαρά) οι κάτοικοι θα πρέπει να εργαστούν 14,9 μέρες μέχρι να μπορέσουν να απολαύσουν το καινούργιο τους κινητό. Ένας Ελβετός μπορεί να μαζέψει χρήματα για το νεότερο iPhone σε μόλις 4,4 μέρες. Ένας μέσος Αμερικανός μπορεί να αγοράσει το πιο πρόσφατο gadget αφού εργαστεί για 5,9 μέρες και ένας Αυστραλός, μετά από 6,4 ημέρες.

Μεταξύ των χωρών που εξετάστηκαν, το χειρότερο αποτέλεσμα καταγράφηκε στην Τουρκία, όπου το iPhone μπορεί να αγοραστεί μετά από 92,5 εργάσιμες ημέρες. Το δεύτερο και το τρίτο χειρότερο αποτέλεσμα ανήκει στις Φιλιππίνες και τη Βραζιλία – 90,2 και 79,2 ημέρες αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι ο δείκτης iPhone 2021 υπολογίστηκε με βάση τις τιμές του iPhone 13 Pro (128 GB) που ανακοινώθηκαν δημόσια σε τοπικούς ιστότοπους της Apple ή σε εξουσιοδοτημένους ιστοτόπους πωλητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr