Ισχυρό ράλι κοντά στο 30% βλέπει για τις Ελληνικές μετοχές η Morgan Stanley σε νέα έκθεσή της: H Ελλάδα αποτελεί το κορυφαίο επενδυτικό στοίχημα σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού μετά το εμβόλιο έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρει και τηρεί στάση overweight για τις ελληνικές μετοχές.

Η Morgan Stanley είναι ο δεύτερος διεθνής οίκος μέσα σε λίγες μόνο ημέρες που εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα trades διεθνώς σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Η Morgan Stanley βλέπει ράλι 27% στην ελληνική αγορά και το μεγαλύτερο στην περιοχή, με βασικό καύσιμο το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και την ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού. Όπως σημειώνει, η ελληνική αγορά ανήκει στο γκρουπ εκείνων των αγορών που προσφέρουν έκθεση σε κυκλικές μετοχές και μετοχές αξίας οι οποίες και θα επωφεληθούν το περισσότερο από το re-rating που σημειωθεί. Παράλληλα εκτιμά πως η κερδοφορία των ελληνικών εισηγμένων θα ανακάμψει κατά 26% το 2021 και κατά 25% το 2022.

“Αδικαιολόγητη” η πτώση του τραπεζικού δείκτη

Ενώ η  Morgan Stanley είναι bullish στις ελληνικές τράπεζες, αναγνωρίζει ότι αποτελούν τις μετοχές με το υψηλότερο ρίσκο στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, ενώ έχουν αποκλειστεί από τον δείκτη MSCI Ελλάδας (αφαιρέθηκαν τον Μάιο του τρέχοντος έτους).

Ωστόσο, η πρόσφατη αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τη μετατροπή του CoCo της Τράπεζας Πειραιώς οδήγησε σε πτώση ολόκληρου του δείκτη, ακόμη και των πιο αμυντικών μετοχών, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Morgan Stanley ήταν αδικαιολόγητo.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μετοχές εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ο οίκος επισημάνει πως προσφέρουν πολύ υψηλή μερισματική απόδοση της τάξης του 6,5% με τις μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση ελληνικές μετοχές όπως οι ΟΠΑΠ, Jumbo και ΟΤΕ να αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά από την ανάκαμψη του τουρισμού.

Πηγή: economico.gr