Ντεμίρ S-400

Την ετοιμότητα και την πρόθεση της τουρκικής πλευράς να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο κ. Ντεμίρ, ο οποίος είναι και το βασικό πρόσωπο στην Τουρκία στο οποίο επιβλήθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, δήλωσε  πως οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση και εναπόκειται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να αποφασίσουν πότε θα υπάρξει αναγκαιότητα για την χρησιμοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, που επικαλείται το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο 24TV, ο Ισμαήλ Ντεμίρ είε πως «οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα.

Λίγο αργότερα, η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο TASS τις αναφορές του Ισμαήλ Ντεμίρ. «Πράγματι ο Ισμαήλ Ντεμίρ έκανε αυτή την δήλωση σήμερα στην Άγκυρα», ανακοινώθηκε εκ μέρους της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας.

Πηγή: economico.gr