Αριθμό-ρεκόρ 85,1 εκατομμυρίων ξένων τουριστών υποδέχθηκε το 2023 η Ισπανία, αυξημένο κατά 18,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη τουριστική ροή του 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Ισπανικό Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (INE) για το παρελθόν έτος, ο τελικός αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφτηκαν το 2023 την Ιβηρική χώρα είναι λίγο μεγαλύτερος από την εκτίμηση που εξέφρασε προ εβδομάδος ο αρμόδιος Ισπανός υπουργός Τουρισμού, Ζόρντι Ερέου, κάνοντας λόγο για “πάνω από 84 εκατομμύρια” ξένους επισκέπτες.

Ο αριθμός-ρεκόρ των ξένων τουριστών της Ισπανίας για το 2023, επιβεβαιώνει την κεντρική θέση που η χώρα κατέχει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, κατατασσόμενη ως ο δεύτερος πιο τουριστικός προορισμός παγκοσμίως για το 2022, με πρώτη τη Γαλλία, που όμως ακόμα δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει στοιχεία τουριστικών ροών για το παρελθόν έτος.

Σύμφωνα με την INE, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν την περασμένη χρονιά η χώρα από την οποία προήλθαν οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες της Ισπανίας (17,3 εκατ.), μπροστά από τη Γαλλία (11,8 εκατ.), τη Γερμανία (10,9 εκατ.) και την Ολλανδία (4,9 εκατ.).

Οι Ισπανικές περιοχές με τους περισσότερους επισκέπτες το 2023 ήταν η Καταλονία (21,2 εκατ. τουρίστες), οι Βαλεαρίδες (16,9 εκατ.), τα Κανάρια νησιά (16,4 εκατ.) και η Ανδαλουσία (14,3 εκατ.).

Μια ακόμα θετική, απροσδόκητη εξέλιξη για την Ισπανία είναι το γεγονός, ότι οι δαπάνες των ξένων τουριστών στη χώρα για το 2023 αυξήθηκαν κατά 24,7%, για να ανέλθουν στο εντυπωσιακά υψηλό ρεκόρ των 108,6 δισ. Ευρώ – σε μόλις ένα (1) έτος – συγκριτικά με τα δι’ όλου ευκαταφρόνητα 91,9 δισ. Ευρώ του 2019, το τελευταίο προπανδημικό έτος.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η επίσημη Ισπανική στατιστική αρχή, αποτελούν “εξαιρετική αφετηρία για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της τουριστικής μας βιομηχανίας το 2024”, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr