Ερντογάν Ισραήλ

Ο νέος Πρόεδρος του Ισραήλ, Αϊζακ Χέρτζοκ μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του.

Πάντως, παρά τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών, διπλωματική πηγή δήλωσε ότι το Ισραήλ δυσκολεύεται να προβλέψει τη συμπεριφορά του Ερντογάν απέναντί στο εβραϊκό κράτος. Πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά αυτή επηρεάζεται από τα άλλα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή.

Επισημαίνεται άλλωστε ότι τις αποφάσεις στο Ισραήλ λαμβάνει ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του και όχι ο πρόεδρος της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Ερντογάν συνεχάρη τον κ. Χέρτζογκ για την ανάληψη των καθηκόντων του και στη συνέχεια συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι δύο ηγέτες μίλησαν για την υψηλή δυναμική συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η τεχνολογία.

Σημείωσαν επίσης ότι, παρά την πανδημία, το εμπόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας επεκτείνεται και αναπτύσσονται οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ τους.

Οι δύο ηγέτες αναγνωρίζουν τη σημασία του συνεχούς διαλόγου προκειμένου να προωθήσουν τα βήματα για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συνομιλία μεταξύ του κ. Herzog και του Ερντογάν διήρκεσε 40 λεπτά.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επισημάινουν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας επιθυμεί «να τα βρει» με την Ιερουσαλήμ, επειδή θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθησει τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr