Προβλήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας απέκτησε η Apple, σχετικά με τον ισχυρισμό της ότι τα περίφημα iPhone της είναι αδιάβροχα. Μάλιστα, η ιταλική ανεξάρτητη αρχή επέβαλλε πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.

Τι συνέβη; Από τον Οκτώβριο του 2017, οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε το iPhone 8 και μέχρι και το iPhone 11, η Apple παρουσιάζει τις συσκευές ως αδιάβροχες, ωστόσο, η εγγύηση δεν προβλέπει επισκευές λόγω υγρασίας μέσα στο τηλέφωνο.

Η ιταλική αρχή, ωστόσο, κατηγορεί την εταιρεία ότι παρουσιάζει ανακριβή στοιχεία για τις συσκευές (δεν είναι στεγανοποιημένες, αλλά απλώς αδιάβροχες) και για παράβαση των υποχρεώσεών της έναντι των καταναλωτών.

Τρεις περιπτώσεις

Μάλιστα, επικαλείται τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, όπου οι καταναλωτές συμπεριφέρθηκαν στο τηλέφωνό τους ως αδιάβροχο, για να βρεθούν μπροστά στην άρνηση της εταιρείας να το επισκευάσει, καθώς είχε πάθει ζημιά από υγρά.

Η αρχή κατηγορεί την Apple για παραπλανητικές και επιθετικές τακτικές και της επέβαλλε πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία έχει 60 ημέρες για να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Apple διεξάγει τους ελέγχους για την αδιαβροχοποίηση των iPhone σε εργαστηριακές συνθήκες και με καθαρό νερό και όχι σε πραγματικές συνθήκες χρήσης των συσκευών.

Φυσικά, το επιμύθιο είναι, αποφεύγετε την επαφή των κινητών σας με νερό.

Πηγή: economico.gr