Σε εξωδικαστική συμφωνία για την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019 σε φυλακές των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες διακίνησης ανηλίκων και κακοποίησης ανηλίκων, προχώρησε η JPMorgan.

Η συμφωνία διευθετεί αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν από άγνωστη γυναίκα για λογαριασμό θυμάτων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Έπσταϊν σε μια περίοδο περίπου 15 ετών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι New York Times, το ποσό του διακανονισμού ανέρχεται στα 290 εκατ. δολάρια.

Η τράπεζα και οι δικηγόροι των θυμάτων ανέφεραν ότι κατέληξαν σε «κατ’ αρχήν συμφωνία για τη διευθέτηση» της αγωγής εκ μέρους των θυμάτων και ότι «η διευθέτηση είναι προς το συμφέρον όλων των μερών, ειδικά των επιζώντων που ήταν οι θύματα της τρομερής κακοποίησης του Έπσταϊν».

Η αγωγή υποστήριζε ότι η JPMorgan αγνόησε προειδοποιήσεις για την εμπλοκή του χρηματιστή στη διακίνηση και την κακοποίηση ανήλικων γυναικών. O Έπσταϊν παρέμεινε πελάτης της JPMorgan ως το 2013, πέντε χρόνια αφότου καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο διακανονισμός επετεύχθη περίπου δύο εβδομάδες αφότου ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan και ένας από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες της Wall Street, έδωσε κατάθεση στην οποία υποστήριξε ότι γνώριζε ελάχιστα πράγματα για τον κ. Έπσταϊν πριν από τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2019.

Η JPMorgan έχει υποβάλλει αγωγή εναντίον του πρώην επικεφαλής της, Τζες Στάλεϊ, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν ζημιές της τράπεζας ως απόρροια των σχέσεων με τον Επστάιν.

Τον Μάιο, η Deutsche Bank δέχθηκε να καταβάλλει το ποσό των 75 εκατ. δολαρίων, έπειτα από μήνυση γυναικών, οι οποίες είχαν κακοποιηθεί από τον εκλιπόντα. Οι ίδιες κατηγορούσαν την τράπεζα ότι είχε διευκολύνει τις δραστηριότητες εμπορίας ανηλίκων του Έπσταϊν.

Με πληροφορίες από New York Times και CNBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr