Μητσοτάκης εισφορών

«Κλειδί» όχι μόνον για τις επενδύσεις, αλλά και για καλύτερους μισθούς αποτελεί η μείωση του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που φέρνει το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως κεντρικός στόχος είναι οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από βάρη και να διατηρείται η απασχόληση.

«Το μη μισθολογικό κόστος», επεσήμανε, «παραμένει δυσανάλογα μεγάλο και ενθαρρύνει την παραοικονομία και την εισφοροδιαφυγή. Με την νέα υποχώρησή τους οι ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν σωρευτικά στο 3,9%. Το χαμηλότερο ποσοστό που ήταν ποτέ στη χώρα μας».

Δείτε ακόμη: Υπουλη προπαγάνδα από την Αγκυρα για την νηοψία στην Λιβύη: Ο Ερντογάν ανακάλυψε «ελληνική προβοκάτσια» – Απειλές από την Yeni Safik για αντίποινα σε ελληνικά πλοία

Τι κερδίζουν οι μισθωτοί από την μείωση των εισφορών

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να κάνουμε τη μισθωτή εργασία λιγότερο επιβαρυντική για εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να έχουμε και καλύτερους μισθούς».

«Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ωφελεί σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Σημαίνει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1.000 ευρώ. Και 456 ευρώ για κάποιον με μισθό 2.000 ευρώ.

Ανάλογη είναι η κλιμάκωση και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τη μισθωτή εργασία η οποία χτυπήθηκε ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το εν λόγω νομοσχέδιο για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων υπηρετεί έναν ακόμη στόχο της κυβέρνησης, που είναι η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός το νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται παρά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. «Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στη συμφωνία με τους πολίτες», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως περιλαμβάνει και «ευνοϊκές προβλέψεις για τον κόσμο της εργασίας και παραγωγής σε καιρό πανδημίας».

«Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από παρατάσεις τελευταίων μηνών.

Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Συμβολικό για την ημέρα το νομοσχέδιο οποίο ψηφίζεται σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μπροστά στην κρίση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε και στην προκήρυξη νέων θέσεων ώστε οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ να γίνουν πλέον αορίστου χρόνου.

Διαβάστε ακόμη

Πηγή: economico.gr