Μητσοτάκης ενοικίων

Την μείωση κατά 80% των ενοικίων των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και εστίασης για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η μείωση ενοικίου κατά 80% θα αφορά το λιανεμπόριο, την εστίαση, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, το κράτος θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά 60%.

Συγκεκριμένα όπως είπε «για όλες τις πληττόμενες από τους περιορισμούς επιχειρήσεις, μειώνεται το ενοίκιό τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%. Το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες για να μην έχουν άλλες απώλειες, και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόλις το 20%».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα καταβληθεί τον Ιανουάριο και θα έχει κατώτατο όριο ενίσχυσης τα 1.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%.

Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η συμφωνία για τα Rafale

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη την υπογραφή τις αμέσως επόμενες μέρες της συμφωνίας για την αγορά 18 αεροσκαφών τύπου Ραφάλ που θα αποκτήσουμε το 2021 από τη Γαλλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στις προβλέψεις των δαπανών του προϋπολογισμού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Άμυνα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες.

Ο κ. Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους έκανε λόγο για «υποκριτικό παρών» όταν είστε «απόντες από το εθνικό μέτωπο» και μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πατριωτισμό με ξένα κόλλυβα».

Πηγή: economico.gr