Μητσοτάκης Ταμείο Ανάκαμψης

Η ανάκαμψη της οικονομίας με μοχλό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και οι βασικοί τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι των 32 δις ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Τα πρώτα 5,5 δις και οι τέσσερις πολιτικές αιχμής

«Το έργο που έχουμε μπροστά μας φέτος ταυτίζεται και με τη νέα εθνική πρόκληση, την έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια που μας αναλογούν συνολικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής:Την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό,την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Στους ώμους μας, στους ώμους σας, πέφτει το συναρπαστικό καθήκον της νομοθετικής τους πλαισίωσης αλλά και της προσαρμογής τους ανά Περιφέρεια. Διότι πολλά από αυτά τα έργα έχουν έντονη τοπική, έντονη περιφερειακή διάσταση», συμπλήρωσε.

Προσερχόμαστε στις διερευνητικές με τη σιγουριά του Διεθνούς Δικαίου

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, στην τοποθέτησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «έχουμε τη σιγουριά του διεθνούς δικαίου και την ασφάλεια της άμυνάς μας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μιας και το ζήτημα των ημερών είναι και η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, υποδεχόμαστε αυτήν την έναρξη των επαφών μετά από αρκετά χρόνια αφενός με τη σιγουριά του Διεθνούς Δικαίου αφετέρου με την ασφάλεια της άμυνάς μας, και γνωρίζοντας καλά τα επιχειρήματά μας για το μοναδικό θέμα που φέρνει ουσιαστικά μεγάλες εντάσεις στη σχέση μας με τη γείτονα χώρα, τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και σε Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και με ελπίδες που δοκιμάζονται στο ρεαλισμό αλλά και χωρίς ψευδαισθήσεις που πέφτουν στο κενό».

Αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας και στο άνοιγμα της αγοράς τόνισε «ότι αυτό το κρίσιμο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε όλες και όλοι, με συμπεριφορές υπευθυνότητας και σοβαρότητας».

Ο Γιάννης Μπούγας νέος γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα, στη θέση του κ. Σταύρου Καλαφάτη που ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα. Μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ήταν του βουλευτή Φωκίδας κ. Γιάννη Μπούγα, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς της ΚΟ παραμένουν οι βουλευτές Σταύρος Κελέτσης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άννα Καραμανλή, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Σενετάκης.

Πηγή: economico.gr