Μητσοτάκης ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα αυστηρό μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζει “πράξη μέγιστης αναυεθυνότητας” στον ΣΥΡΙΖΑ για τα προσκλητήρια σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να “αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του”.

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως τονίζει ο πρωθυπουργός, η κίνηση αυτή «υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ».

«Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία;», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, και καλεί δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ «να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

«Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο πρωθυπουργός.

Συγκεντρώσεις στην Νέα Σμύρνη

Της δήλωση του πρωθυπουργού προηγήθηκε πρόσκληση από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας για συμμετοχή, το απόγευμα της Τρίτης, σε συγκέντρωση στην Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας.

Για την ίδια συγκέντρωση υπάρχει κάλεσμα και από τον “Ρουβίκωνα”, καθώς και από άλλες συλλογικότητες.

Πηγή: economico.gr