Άκρως ανησυχητικές εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού κάνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εξαρχής ήταν επιφυλακτικός σχετικά με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την πανδημία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι προφανώς θα υπάρξει τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού, εξηγώντας ότι θα υπάρξει συνέχεια του κύματος της πανδημίας στη χώρα στο οποίο βρισκόμαστε, προφανώς και ίσως άμεσα θα δούμε αναχαίτιση του, αλλά αυτή δεν θα μπορέσει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να αποφύγουμε ένα τρίτο.

Πιο δύσκολο ένα τρίτο κύμα

Στην πραγματικότητα το τρίτο κύμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο, δήλωσε ο καθηγητής θέτοντας ως παράδειγμα δυσκολίας το πώς θα γίνει η διαχείριση του κύματος αυτού. Σύμφωνα με τον καθηγητή, εάν δεν προσέξουμε μπορούμε να δούμε χειρότερους δείκτες σε κρούσματα, διασωλώσεις και θανάτους, επομένως η στάση μας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο πως θα εξελιχθεί εν τέλει ένα τρίτο κύμα.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης προσέθεσε την εκτίμησή του σε αυτές κι άλλων επιστημόνων, ότι δεν είναι απίθανη παράταση του lockdown, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 3 εβδομάδες.

Πηγή: economico.gr