Αυστηρό περιορισμό στον αριθμό των ατόμων για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ζητά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καλώντας τους πολίτες να ξεχάσουν το όριο των εννέα ατόμων και να περιοριστούν σε λιγότερα.

Μόνο τα μέλη της οικογένειας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι τα εννέα άτομα ανά ρεβεγιόν προέκυψαν από την πίεση της κοινωνίας, η οποία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει» και ότι δεν είναι υποχρεωτικό να τα εξαντλήσουν οι πάντες, τονίζοντας, μάλιστα, προς τους Θεσσαλονικείς ότι η η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα μεγάλη. Η «Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα εννέα άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια».

Χρειαζόταν lockdown τύπου Μαρτίου

Παράλληλα, εκτίμησε ότι έπρεπε στη χώρα εξαρχής να επιβληθεί σκληρή καραντίνα και για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού. «Έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά. Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε.

Στην κόψη του ξυραφιού και η Κοζάνη

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας σχολιάζοντας τα υψηλά κρούσματα που καταγράφονται στην περιοχή και την επιβολή σκληρότερων μέτρων, όπως στη Δυτική Αττική, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «υπάρχει μια γενικότερη επιβάρυνση σε όλο το βορειοελλαδικό τόξο και δεν υπάρχουν ορατές αιτίες πώς συνέβη αυτό, πέρα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε μια κλειστή δομή. Χθες από τη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν κατάλαβα ότι θα ληφθούν σκληρότερα μέτρα κι εδώ. Επιπλέον η όταν είδα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, διαπίστωσα ότι ο νομός Κοζάνης δεν είναι από τους νομούς με τα υψηλότερα κρούσματα. Η κυκλοφορία στην πόλη είναι ίδια με αυτή στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Πηγή: economico.gr