Ανήσυχη για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα και την αύξηση των κρουσμάτων, ιδίως, δε, σε νεώτερες ηλικίες, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Φόβος για 1.000 κρούσματα ημερησίως

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεπεράσουμε σύντομα τα 1.000 κρούσματα ημερησίως και προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν αν φτάσουμε στο σημείο να υπάρχουν 2.000 κρούσματα την ημέρα.

Παράλληλα, σε παρόμοια γραμμή και με άλλους επιστήμονες, τόνισε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πολύ μεγαλύτερος» προσθέτοντας, πάντως, ότι «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό».

Απαραίτητα τα τοπικά lockdown

Σχετικά με τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές του χάρτη της ΓΓΠΠ, όσον αφορά στα τοπικά lockdown δήλωσε πως έπρεπε να γίνουν για να ελέχθη η κατάσταση και να περιοριστεί η διασπορά προς στις άλλες πόλεις, υπογράμμισε ότι η χρήση μάσκας παντού είναι το βασικότερο μέτρο και εξέφρασε την ανησυχία της για τον αυξημένο αριθμό θανάτων.

Τέλος, σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά υπογράμμισε πως στα κλαμπ με συνωστισμό ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει άλλους 100.

Πηγή: economico.gr