πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι συμφωνούν με την άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κοροναϊού, και η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να στηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Έτοιμη και η ΕΕ για τις πατέντες

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ΕΕ είναι έτοιμη να συζητήσει την άρση της πατέντας των εμβολίων. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο» υπογράμμισε. Τόνισε, δε, ότι «για τον λόγο αυτόν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο η πρόταση των ΗΠΑ για την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί των εμβολίων κατά της Covid-19 μπορεί να συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων αυτών».

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών

Όσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ένωση, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν λάβει περί τα 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Τα εμβόλια φτάνουν για να καλύψουν τουλάχιστον έναν εμβολιασμό του 50% και πλέον των πολιτών της Ένωσης» προσθέτοντας ότι «ως τώρα, περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν μοιραστεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια επαρκούν για να καλύψουν «τουλάχιστον έναν εμβολιασμό» περισσότερων από των μισών ενήλικων πολιτών της ΕΕ.

Το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, Κάθριν Τάι, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «πιστεύει έντονα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ωστόσο, στον αγώνα για να τελειώσει η πανδημία, στηρίζει στην άρση της προστασίας αυτής για τα εμβόλια κατά Covid-19», υπογραμμίζοντας ότι «ζούμε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας της Covid-19, ζητούν αντιστοίχως εξαιρετικά μέτρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr