Πομπέο Τραμπ
Secretary of State Mike Pompeo listens during a news conference at the State Department in Washington, Wednesday, Aug. 19, 2020, with Iraqi Foreign Minister Fuad Hussein. (AP Photo/Susan Walsh)

Μετά τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο παίρνει καθαρή και σκληρή κατά της εισβολής στο Καπιτώλιο και αδειάζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γράφει: “Η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι απαράδεκτη. Η ανομία και οι ταραχές – εδώ και οπουδήποτε στον κόσμο – δεν είναι αποδεκτές. Εχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες και πάντοτε στήριξα το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται ειρηνικά για τα πιστεύω τους.

Η βία όμως, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που φροντίζουν για την ασφάλεια όλων μας – είναι απαράδεκτη και εδώ και στο εξωτερικό. Ας φέρουμε την δικαιοσύνη για τους εγκληματίες που εμπλέκονται σ’ αυτές τις ταραχές.

Η Αμερική είναι καλύτερη από αυτήν που είδαμε σήμερα σε έναν χώρα όπου υπηρέτησα ως μέλος του Κογκρέσου και όπου έζησα, από πρώτο χέρι, την δημοκρατία στα καλύτερά της”..

Πηγή: economico.gr