Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης NASDAQ 100 (τεχνολογικός) σημείωσε άνοδο 3%  , σε αντίθεση με τον δείκτη Dow Jones (βιομηχανίκος) που είχε αρνητικές αποδόσεις.

Σε γενικές γραμμές οι επενδυτές δίνουν έμφαση και χρήμα στην τεχνολογική αγορά καθώς υπάρχει πολύ θετικό κλίμα γύρω από τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι υπάρχει συγκέντρωση των κερδών της αγοράς σε λίγες μόνο εταιρείες ή, όπως χαρακτήρισε και ένα στέλεχος της Bank of America τους “7 υπέροχους” (The Magnificent Seven), από την ομώνυμη ταινία γουέστερν του 1960.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι επτά; Χωρίς να μας προκαλεί έκπληξη, οι εταιρείες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα κεφάλαια των επενδυτών είναι η Apple (AAPL), η Alphabet (GOOGL, GOOG), η Microsoft (MSFT),η Amazon (AMZN),η Meta (META),η Tesla (TSLA), και η Nvidia (NVDA). Οι επτά αυτοί τεχνολογικοί κολοσσοί σημειώνουν άνοδο ύψους συνολικά 3,35τρις δολάρια ενώ οι υπόλοιπες 93 εταιρείες του NASDAQ 1OO μόλις 635δις δολάρια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι και οι άλλες- μικρότερες- εταιρείες δεν απολαμβάνουν την εισροή κεφαλαίων στον τεχνολογικό τομέα λόγω της εξάπλωσης της τεχνητής νοημοσύνης, σημείωνοντας εξωπραγματικά κέρδη (σε σχέση με το κανονικό τους) εντός του Μαΐου. Αξιοσημέιωτες εξ αυτών είναι η παραγωγός chip Marvell Tech (MRVL) και η AMD.

Με πληροφορίες του YahooFinance

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr