Τους 32 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει – σε κάποιες περιοχές – το θερμόμετρο την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteo.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo την Κυριακή θα σημειωθεί σημαντική αύξηση του καιρού, καθώς και υψηλή συγκέντρωση σκόνης. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι που επικρατούν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα προκαλούν μεταφορά θερμών αερίων μαζών με υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης.

Αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική:

(α) άνοδος της θερμοκρασίας των δυτικών και νοτίων τμημάτων της χώρας και

Τη Δευτέρα 15/05 θα σημειωθεί άνοδος των θερμοκρασιών και αύξηση των συγκεντρώσεων ατμοσφαιρικής σκόνης και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Στον Χάρτη 1 με κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένεται άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 14/05 σχέση με το Σάββατο 13/05, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7-8°C.

Έτσι, το μεσημέρι η θερμοκρασία εκτιμάται ότι θα πλησιάσει κατά τόπους τους 30°C στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και τους 32°C στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στον Χάρτη 2 με καφέ αποχρώσεις παρουσιάζονται οι περιοχές όπου θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης το μεσημέρι της Κυριακής 14/04.

Όπως φαίνεται, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr