Την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, προκαλούν οι εικόνες χάους που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Αττική Οδό, όπου παρατηρούνται εγκλωβισμοί και μεγάλες καθυστερήσεις.

Οργή Στυλιανίδη

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχειριση σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί.

«Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν ευθύνες. Μάλιστα υπογράμμισε ότι όλα τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής, προήλθαν από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην Αττική Οδό.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και σημείωσε ότι στην Αττική Οδό βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αντιδρόμησης, ώστε να απεγκλωβιστούν τα οχήματα που παραμένουν εκεί για ώρες, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Καμπανάκι από την Πυροσβεστική

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζήτησε από την Τροχαία να μειωθεί η ροή των οχημάτων στην είσοδο στην Αττική Οδό, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να απεγκλωβίζονται τα οχήματα και να γίνεται αποχιονισμός. Η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν όταν νταλίκες «δίπλωσαν», αποκλείοντας την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από την Αττική Οδό και την Τροχαία δεν απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγών, απόφαση που ελήφθη για την Εθνική Οδό Αθηνών–Λαμίας.

Τι δηλώνει η εταιρεία

Από την πλευρά της, η εταιρεία ανέφερε ότι «διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν “διπλώσει” νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά.

Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr