Την παραίτησή του υπέβαλλε το απόγευμα της Τρίτης ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Οδού, μετά την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί λόγω του αποκλεισμού του δρόμου από τα χιόνια της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικής Οδού, Βασίλειος Χαλκιάς, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση της Αττικής Οδού ανέφερε ότι «στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του:
“Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου».

Σημειώνεται ότι η Αττική Οδός παραμένει κλειστή και σήμερα, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, υπάρχουν 500 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα σε όλη την Αττική Οδό. Αυτά μεταφέρονται σταδιακά στη ΛΕΑ, προκειμένου να τα παραλάβουν οι οδηγοί τους, όποτε μπορέσουν. Κάποιοι οδηγοί περιμένουν στην Αττική Οδό να πάρουν τα αυτοκίνητα τους, όμως δεν είναι εγκλωβισμένοι.

Επίσης, από την Τετάρτη, από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, λεωφορεία από το δαχτυλίδι της Κηφισιάς -με ευθύνη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας- θα μεταφέρουν οδηγούς των οποίων τα αυτοκίνητα είναι ακόμη στην Αττική Οδό, στα σημεία που είναι τα οχήματά τους, για να τα παραλάβουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr