Τη δέσμευση ότι τα προβλήματα που η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει προξενήσει στην Αττική θα επιλυθούν ως το βράδυ της Τετάρτης έδωσε προς τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της πρωινής σύσκεψης στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκύψει στην Πςεριφέρεια.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στην ηλεκτροδότηση στα βόρεια προάστια της Αττικής θα έχει αποκατασταθεί έως το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά το φαινόμενο είναι πλέον σε ύφεση και ο αγώνας δίνεται στην Κρήτη.

«Απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης»

Το μεγάλο μέτωπο, όπως είπε, είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης, ενώ αναφορικά με την υδροδότηση γίνονταν εργασίες όλη τη νύχτα σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις μονάδες όπως το αντλιοστάσιο στα Κιούρκα, και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.

Όπως εκτίμησε,η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί παντού έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι η ηλεκτροδότηση. «Είναι η απόλυτη προτεραιότητα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης», το δίκτυο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές, έχουν πέσει εκατοντάδες δέντρα, συνέχισε, και εκτίμησε πως η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών βλαβών θα έχει αποκατασταθεί έως σήμερα αργά το βράδυ.

ΔΕΗ: Αποκατάσταση ως το απόγευμα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανίατης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα είναι καλύτερη μέρα γιατί δεν συνεχίζονται τα καιρικά φαινόμενα οπότε δεν πέφτουν δέντρα και μέσα στη ημέρα, μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων.

Επισήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα σχετικά με την ηλεκτροδότηση, βρίσκεται στην Εκάλη, στον Διόνυσο και τις γύρω περιοχές ενώ ανέφερε πως δεν καλέστηκε κανένας για να ελέγξει το δίκτυο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ζημιά εντοπίζεται στο δίκτυο διανομής μεταφοράς ενέργειας.

Πηγή: economico.gr