Το ευχάριστο νέο της έναρξης των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού εντός του 2020 ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρχίσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους στις 27 Δεκεμβρίου, γράφοντας στο Twitter: «Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την Ε.Ε.».

Ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενώ η ανακοίνωσή της ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η ΕΜΑ έδωσε το πράσινο φως για το εμβόλιο της Pfizer και αναμένονται οι αποφάσεις της για το εμβόλιο της Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή έχει υπογράψει συμβόλαια με έξι εταιρείες: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK και CureVac. Μέχρι στιγμής, αίτηση για έγκριση εμβολίου έχουν καταθέσει η Pfizer/BioNTech που αναμένεται να πάρει άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου μέχρι τέλος Δεκεμβρίου και στις αρχές του 2021 και η Moderna.

Πηγή: economico.gr