καλάθι νοικοκυριού

Σε ένα σημείο του σούπερ μάρκετ και με ευδιάκριτες ταμπέλες θα είναι πλέον τοποθετημένα τα προϊόντα του καλαθιού του νοικοκυριού, μετά τη χθεσινή ψήφιση της  τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σχετικά με την επάρκεια και τη σήμανση των προϊόντων στο “καλάθι του νοικοκυριού“.

Η τροπολογία για το “καλάθι του νοικοκυριού” αφορά την σήμανση των προϊόντων, που πρέπει να είναι ευδιάκριτη, ενώ θα πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο όλα τα προϊόντα μαζί στο κατάστημα.

Καλάθι του νοικοκυριού: Νέες αυξομειώσεις στις τιμές προϊόντων

Από χθες,  οι καταναλωτές είδαν νέα προϊόντα στα ειδικά ράφια, με ειδικές σημάνσεις μάλιστα που συγκρίνουν τιμές με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ από χθες προχώρησαν σε νέες λίστες προϊόντων οι οποίες αναρτήθηκαν στο e-καταναλωτής για να μπορέσουν τα νοικοκυριά να κάνουν σύγκριση τιμών. Από 120 έως 180 ευρώ είναι η συνολική αξία των προϊόντων στα 14 καλάθια των σούπερ μάρκετ.

Από τα 644 προϊόντα που είχε το “καλάθι του νοικοκυριού” την περασμένη εβδομάδα, τα 541 διατήρησαν ίδια τιμή και αυτή την εβδομάδα τα 101 μείωσαν τιμή, ενώ δύο από αυτά πήραν αύξηση.

Το 84% των προϊόντων παρέμειναν στην ίδια τιμή
-644 προϊόντα
-541 ίδια τιμή
-101 μειωμένη τιμή
-2 αυξημένη τιμή

Μεγάλη άνοδος σε τρόφιμα και γαλακτοκομικά

Σημαντική υποχώρηση για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 9,1% από 12% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 και 3,4% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή κατά τον μήνα Οκτώβριο 2022, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2022, παρουσίασε μείωση 1,2% έναντι αύξησης 1,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Οι ανατιμήσεις που έχουν παρατηρηθεί σε τρόφιμα όπως γάλα, κρέας, ψάρι, καφές είναι μεγάλες, με αρκετές να ξεπερνούν το 15%.

Πιο αναλυτικά για τον μήνα Οκτώβριο:

– Γαλακτοκομικά, Αυγά, +24,2%

– Ψωμί, +19,3%

– Κρέατα, +17,3%

– Έλαια, Λίπη, +16,6%

– Καφές, Τσάι, +13,4%

– Λαχανικά, +13,2%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr