Καλογρίτσας προανακριτική

Με έναν εκρηκτικό διάλογο με τον Παύλο Πολάκη, αλλά και με νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο του Νίκου Παππά στην υπόθεση των σκοτεινών χρηματοδοτήσεων για την δημιουργία καναλιού και εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική.

Ο εργολάβος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς «εγγυόταν» πως ο Χρήστος Καλογρίτσας θα πάρει τα λεφτά του πίσω και πως ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου ήταν εκείνος που έβρισκε τους χρηματοδότες για την «ομάδα Παππά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερωτήσεις «ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Παππά». Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες κατέθεσε στην προανακριτική πως το σχέδιο ήταν να εισέλθει ο δικηγόρος στο μετοχικό σχήμα προκειμένου να επιστραφούν και στον ίδιο τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

“Πολάκη, παλικάρι της φακής, έλα έξω να τα πούμε!”

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης Καλογρίτσα προκλήθηκε ένταση μεταξύ του μάρτυρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη

Αιτία για την έκρηξη αποτέλεσαν τα ειρωνικά σχόλια Πολάκη στις αναφορές του Χρήστου Καλογρίτσα για την καταστροφή που υπέστη ο ίδιος, η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις του από την εμπλοκή στο ΣΥΡΙΖΑ Channel.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος του Χρήστου Καλογρίτσα με τον Παύλο Πολάκη έχει ως εξής:

Καλογρίτσας: Μέχρι που έχασα τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένειά μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ.

Πολακης: (ειρωνικά) Κοντεύω να κλάψω…

Καλογρίτσα: Χωροφύλακες, ανακριτές δεν δέχομαι!

Τσαβδαρίδης: Να καταθέσεις Καλογρίτσα αυτά που έχεις. Ο,τι έχεις!

Καλογρίτσας: (για Πολάκη) Aντε ρε παλικαρά της φακής! Να με προστατεύσετε, κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής! Έλα Πολάκη να τα πούμε εξω οι δυο μας.

Τσαβδαρίδης: Να δώσεις στοιχεία, Καλογρίτσα. Πέντε ημέρες μας δουλεύεις!

Πολάκης: Δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή, Καλογρίτσα!

Μαρκόπουλος: Να σταματήσει να παίζει ο μάρτυρας. Να τα δώσει όλα τα στοιχεία-κλειδιά. Φυλλομετράς, Καλογρίτσα, διαρκώς στοιχεία όμως τα δίνεις με το σταγονόμετρο. Εδώ δεν παίζουμε κύριε Καλογρίτσα. Να μιλήσετε. Τέλος με τα αστεία κύριε μάρτυρα. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ 𝑺𝒎𝒔. Τέρμα τα μισόλογα. Δώστε τις επικοινωνίες ΤΩΡΑ. Δεν θα κοροϊδεύετε!

Ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ στην Βενεζουέλα

Τσαβδαρίδης: Στη Βενεζουέλα με τον Παππά και τον Αρτεμίου πήγατε μαζί;

Καλογρίτσας: Πήγαινα συχνά. Μου άρεσε.

Τσαβδαρίδης: Μαζί τους πήγατε;

Καλογρίτσας: Εγώ πήγα με άλλο αεροπλάνο.

Μαρκόπουλος: Αφήστε τα αυτά. Μαζί βρεθήκατε; Μην μας εμπαίζετε. Πήγατε την ίδια περίοδο με τους Παππά – Αρτεμίου;

Καλογρίτσας: Εμένα φίλος μου ήταν ο Λαφαζάνης που του άρεσε η Βενεζουέλα.

Μαρκόπουλος: Καταλάβαμε κύριε μάρτυρα… Καταλάβαμε πολύ καλά.

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα

Η ένταση μεταξύ Καλογρίτσα – Πολάκη είχε και δεύτερο επεισόδιο, με τον μάρτυρα να λέει προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από σένα».

Καλογριτσας Προς Πολάκη: Δεν είσαι σοβαρός ! Οι χωροφύλακες ήταν πιο έξυπνοι από εσένα. Τι θες; Να σου πω για το τι ήταν το White House και το white porscha; Ε, να ξέρεις. Γνωρίζω τι είναι»!

Δ.Μαρκοπουλος: Να μη φύγει ο μαρτυρας αν δεν μας τα αποκαλύψει. Καλογρίτσα δεν θα φύγεις αν δεν μιλήσεις. Μην μας εμπαίζεις. Πες τώρα. Τι ήταν what house – white porscha. Δεν θα παίζεις εδώ

Πολακης: Θέλω να ρωτήσω.

Μαρκοπουλος: Δεν φεύγεις αν δεν μας αποκαλύψεις . Δεν θα ξεφεύγεις έτσι.

«Καλέστε την γραμματέα μου»

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας, κληθείς να υποδείξει άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του πρότεινε να κληθεί για κατάθεση η γραμματέας του, υπογραμμίζοντας ότι έχει στην διάθεσή της όλο το αρχειακό υλικό.

Πέραν αυτών ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς, τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ και τον τηλεοπτικό διαγωνισμό, τον είχε ενημερώσει για το ποσό που έπρεπε να προτείνει στην δημοπρασία προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

“Ο Παππάς γνώριζε τις προσφορές για τις τηλεοπτικές άδειες”

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς γνώριζε τις προσφορές που θα έκαναν οι άλλοι υποψήφιοι.

Κεγκέρογλου: Πόσα σας είχε πει να βάλετε;

Καλογριτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Κεγκερογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο.

Πάντως, η τακτική του κ. Καλογρίτσα να δίνει επιλεκτικά ορισμένα από τα αποδεικτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του προκάλεσε την αντίδραση των μελών της επιτροπής.

Υπο αυτή την πίεση ο μάρτυρας κατέθεσε στην προανακριτική ακόμα μια σελίδα από τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσε με τον κ. Νίκο Παππά.

Τα sms με τον Παππά για το Documento


Πρόκειται για συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό μετά το «φιάσκο» των τηλεοπτικών αδειών. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας η ανταλλαγή των sms αφορούσαν την πορεία έκδοσης της εφημερίδας Documento την οποία εξέδωσε η οικογένεια Καλογρίτσα μετά από σχετικές εντολές του Νίκου Παππά. Όπως φαίνεται από τον διάλογο ο τότε αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ εκφράζει την ανησυχία του στον κ. Καλογρίτσα για πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας.

Οι φόβοι από πληροφορίες που είχε ο κ. Παππάς ότι ο «καπετάνιος» – όπως αποκαλούσε τον κ. Καλογρίτσα – θα τον προδώσει για την ΝΔ.

Αποσπάσματα των sms αναφέρουν:

Ν. Παππάς: Αν κλείσει πρόσεξε!

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Εμείς δεν θα την κλείσουμε. Ποιος θα την κλείσει; Οι μόνοι που μπορούν είναι οι δημοσιογράφοι. Ξέρεις κάτι; Επίσης πάλι ρωτώ: τι εννοείς «πρόσεξε»; σ.α.

Ν. Παππάς: Εννοώ ότι δεν πρέπει να εκτεθούμε. Βουίζει ότι ο Μητσοτάκης μέσω Θεοδωρικάκου σου έχει βάλει θέμα. Εγώ δεν το πιστεύω

Χρ. Καλογρίτσας: τέτοιες δήθεν αμφιβολίες αλλού. ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ! Αφού εσύ δεν το πιστεύεις, τι σε νοιάζει που βουίζει; Εγώ κομματικά πειθάρχησα και πειθαρχώ μόνο στον Αρχηγό μας και στον σύντροφο μου Π.

Νίκος Παππάς: Μπράβο. Αρα συνεχίζουμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr