Μετάλλαξη Δέλτα

Συναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές αρχές τα νεότερα στοιχεία που δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού της μετάλλαξης Δέλτα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το γεγονός αυτό οδηγεί προς έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα, όπου ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του τα οποία καταδεικνύουν την ταχύτητα διασποράς της μετάλλαξης.

Στο πλαίσιο αυτό δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία που θα καταδεικνύουν την ανάγκη για επίσπευση του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα ισχύοντα ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κάθε Πέμπτη τον «χάρτη» των μεταλλάξεων, ωστόσο όπως φαίνεται οι αριθμοί έχουν προκαλέσει ανησυχία και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Mετάλλαξη Δέλτα: Εκρηξη κρουσμάτων στους νέους

Καθώς η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει ακάθεκτη την επέλαση της, με αύξηση νέων κρουσμάτων στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, οι 4.590.758 πλήρως εμβολιασμοί (με στοιχεία 18ης Ιουλίου), φαντάζουν αρκετοί αλλά όχι ικανοί για να «δαμάσουν» το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Μέχρι τώρα, με «οδηγό» τους νέους ηλικίας 17 – 30 ετών, το ινδικό στέλεχος, η μετάλλαξη Δέλτα, με την υψηλή του μεταδοτικότητα δρα σαν πολλαπλασιαστής στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, με τον αναπληρωτή καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αργύρη Τζουβελέκη να θυμίζει ότι αρκούν 10 δευτερόλεπτα στενής επαφής με κρούσμα Covid σε χώρο με συγχρωτισμό για να μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr