Απρόσμενες «καραμπόλες» προκύπτουν στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή. Ο αριθμός των ψηφοδελτίων δόθηκε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδριάζει αυτή την ώρα για να κάνει την ανακήρυξη των βουλευτών, η οποία θα γίνει πιθανότατα σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλάζει το άθροισμα των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες, ενώ ο Περισσός εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Μεγάλες είναι οι ανακατατάξεις που γίνονται σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες.

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία κερδίσει η Πλεύση Ελευθερίας, έχει απώλειες στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και στη Δυτική Αττική μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Όμως, κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης, που είναι ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974 και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο Άγγελος Συρίγος.

Στον νομό Σερρών χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η «καραμπόλα» με την Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» που αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr