Καταψηφίζει, επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος το ΠΑΣΟΚ. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, που είχε διατηρήσει επιφυλάξεις για την τελική στάση του κόμματός του, δήλωσε πριν από λίγο ότι το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί διότι περιλαμβάνει οριζόντια αποσπασματικά μέτρα που κινούνται σε επιδοματική λογική, μια λογική που δεν μπορεί να στηρίξει τους πολίτες, δεν αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα όπως την ακρίβεια και τα προβλήματα στέγασης.

«Το πρώτο νομοσχέδιο της νέας τετραετίας της ΝΔ περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα αποσπασματικά, συνεχίζεται η επιδοματική λογική. Μια από τα ίδια. Και μόνο αυτός ο λόγος είναι για εμάς λόγος για να καταψηφίσουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο», είπε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε την βασική πρότασή μας για το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή και τις ανισότητες», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και εξήγησε ότι σε αυτά τα τρία κρίσιμα μέτωπα, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφύγει να δώσει ολοκληρωμένη απάντηση και δείγμα γραφής αυτής της πολιτικής της είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, το κόμμα ΝΙΚΗ καταψήφισε επίσης επι της αρχής το νομοσχέδιο και αναφέρθηκε:

«Το νομοσχέδιο δίνει ψίχουλα και περιλαμβάνει πολλά προβληματικά στοιχεία, χωρίς να στηρίζει την οικογένεια και την τεκνογονία, διευρύνει τις ανισότητες», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Γιώργος Ρούντας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση των εισοδημάτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόμμα του στηρίζει κάθε νομοθέτημα το οποίο θα ωφελεί επί της ουσίας και θα ανακουφίζει τον ελληνικό λαό και γι’ αυτό καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Η ΝΙΚΗ είχε επιφυλαχθεί για την τελική στάση της στην Ολομέλεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr