κατάργηση sms

Κατάργηση των SMS, διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης και απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό είναι τα επόμενα – και άμεσα, όπως όλα δείχνουν – βήματα προς την άρση του lockdown που εισηγείται η κυβέρνηση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα τρία μέτρα, τα οποία σηματοδοτούν και μεγάλο βήμα αποκατάστασης της καθημερινότητας, είναι πιθανό να εφαρμοστούν ακόμη και από αυτή την Παρασκευή 14 Μαίου. Οι οριστικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν μετά την αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αφού αποτιμηθούν και τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία.

Πελώνη: Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα

«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή για μια σειρά από ζητήματα. Για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου, και για το click inside για το πώς θα γίνουν όλα αυτά.

Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Παράταση του ωραρίου στην εστίαση

Σχετικά με το ωράριο στην εστίαση, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επέκταση της λειτουργίας των επιχειρήσεων ως τα μεσάνυχτα, ή ενδεχομένως και έως τις 12.30, από τις 11 το βράδυ που ισχύει σήμερα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα καλύτερης και αυξημένης λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου που επλήγησαν από την πανδημία.

Δεδομένη θεωρείται και η κατάργηση του sms στο 13033 και στο 13032, κάτι το οποίο έχει προαναγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το ζήτημα της κατάργησης του click away και του click inside για το λιανεμπόριο, ενώ θεωρείται πιθανή και η εκπόνηση ενός συνολικότερου οδικού χάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού

Την Πέμπτη, αναμένονται και οι τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού τις ερχόμενες ημέρες, με τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη να εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θα μπαίνουν στη χώρα οι επισκέπτες από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαίου επαναλειτουργούν:

  • οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί,
  • κολέγια και εργαστήρια των ΙΕΚ,
  • ωδεία,
  • σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75%. Επίσης, την Παρασκευή 28 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν  θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους αλλά μόνο για καθήμενους και με πληρότητα 50%.

Βασικό εργαλείο για την αποκατάσταση της καθημερινότητας θα παίξουν τα self test. Κατά τα ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται να υπάρξει σύσταση για τη διενέργεια τους πριν από τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και να είναι υποχρεωτική η διενέργεια τους σε ελεγχόμενους εισόδους, πχ σε πλοία ή αεροπλάνα. Τελικές αποφάσεις ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ούτε επ’ αυτού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr