Μετά τα MiG-31, τα οποία εστάλησαν στην περιοχή Τσουκότκα της Ρωσίας, στo ανατολικότερο άκρο της χώρας και σχεδόν εντός των ορίων της Αρκτικής, τώρα η Μόσχα ενισχύει ακόμα περισσότερο την αεροπορική ισχύ της στην Άπω Ανατολή.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Ρωσία έστειλε ένα σμήνος Su-35, τα πιο εξελιγμένα μαχητικά γενιάς 4++ που διαθέτει στην χερσόνησο Καμτσάτκα, μια «γλώσσα» γης μήκους 1250 χιλιομέτρων, η οποία βρίσκεται σε σημείο όπου «συγκλίνουν» τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ.

Τεράστια στρατηγική αναβάθμιση

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Su-35 θα ενωθούν με τα MiG-31 στο 317ο Σύνθετο Αεροπορικό Σύνταγμα του Στόλου του Ειρηνικού, στην αεροπορική βάση Γιελίζοβο. Το σύνταγμα ήδη διαθέτει δύο σμήνη MiG-31B και MiG-31BS, δύο σμήνη ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Ka-27, ένα σμήνος ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών Il-38 και διάφορα άλλα είδη αεροπλάνων και drones.

Ταυτόχρονα, η αεροπορική βάση στο Γιελίζοβο αναβαθμίζεται σημαντικά, καθώς, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, ήδη χτίζονται νέα τολ για τα αεροσκάφη και εκσυγχρονίζονται τα δίκτυα επικοινωνιών και πλοήγησης. Με τα Su-35 η Ρωσία ενισχύει δραματικά την αεροπορική ισχύ της σε μια κρίσιμη περιοχή και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα ότι προτίθεται να μην εγκαταλείψει τα συμφέροντά της τόσο στην Άπω Ανατολή όσο και στην Αρκτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr