Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να αξιοποίησε την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για την επέτειο της 9ης Μαΐου για να στείλει τα μηνύματα που επιθυμούσε, ωστόσο, Δυτικοί παρατηρητές διαπίστωσαν δύο σημαντικές απουσίες από τους εορτασμούς.

Απούσα η αεροπορία

Η πρώτη αφορά στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας η οποία για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν έκανε επίδειξη στη διάρκεια της παρέλασης. Ρώσοι αξιωματούχοι απέδωσαν την απόφαση να μην πετάξουν μαχητικά στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες, πάντως, στα βίντεο τουλάχιστον, δείχνουν καλές.

Γενικά η συμμετοχή της αεροπορίας της Ρωσίας στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία έχει προκαλέσει πολλές απορίες, καθώς δυτικοί αναλυτές θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα μικρή σε σχέση με τις δυνατότητες που υποτίθεται -σύμφωνα με τα όσα έλεγε η Μόσχα πριν την εισβολή- ότι είχε.

Απών και ο Γκερασίμοφ

Η δεύτερη απουσία, ωστόσο, ήταν εξίσου ηχηρή, καθώς δεν έκανε την εμφάνισή του ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ, Βαλερί Γκερασίμοφ, ο οποίος, μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου θεωρούνται ως οι ιθύνοντες νόες πίσω από την «ειδική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία, η οποία διανύει τον τρίτο μήνα της.

Πληροφορίες ήθελαν τον Γκερασίμοφ είτε να έχει τραυματιστεί μετά από ουκρανική επίθεση στο Ιζιούμ, είτε να επισκεπτόταν την περιφέρεια του Ντονμπάς, ενώ Δυτικοί αναλυτές έχουν αναφέρει ότι ο Πούτιν έχει εκνευριστεί με τους επιτελάρχες του για την πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr