Ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος -για το οποίο, ωστόσο, ακόμα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο- φαίνεται ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Ρωσία στην έκθεση MAKS που θα αρχίσει στις 20 Ιουλίου.

Μάλιστα, η εταιρεία United Aircraft Corporation, θυγατρική της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec, ανακοίνωσε ότι «η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες του κόσμου που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις απαραίτητες τεχνολογίες για να πραγματοποιεί την πλήρη παραγωγή προηγμένων αεροσκαφών και είναι αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος στη δημιουργία νέων μαχητικών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το νέο προϊόν που αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της εταιρείας μας, θα προκαλέσει πραγματικό ενδιαφέρον τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων μας στο εξωτερικό».

Ειδικό site και… trailer

Σε μια μάλλον πρωτοφανή κίνηση, η εταιρεία δημιούργησε και… trailer για την παρουσίαση του νέου μαχητικού και δημιούργησε και ειδικό ιστοχώρο (με την ονομασία «Ρουά Ματ»), όπου υπάρχει αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ημέρα της… αποκάλυψης του νέου μαχητικού, για το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία.

Ωστόσο, οι πιο παρατηρητικοί θυμήθηκαν ότι πριν από μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για ένα νέο stealth ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος από την Sukhoi. Οι πληροφορίες αυτές ανέφεραν ότι το μαχητικό θα διαθέτει ένα μόνο κινητήρα και θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 18 τόνους, ενώ θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα πάνω από 2 Mach, θα είναι υπερευέλικτο και θα έχει αναβαθμισμένες ικανότητες απογείωσης και προσγείωσης χάρη σε ένα σύστημα ελέγχου κατεύθυνσης πρόωσης του κινητήρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ δήλωσε σε δημοσιογράφους τον Δεκέμβριο του 2020 ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ιδέα ενός προηγμένου ελαφριού και μεσαίου επιπέδου μαχητικού αεροσκάφους, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη ενός προηγμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Επίσης, είχε δηλώσει ότι αυτά τα προγράμματα ανάπτυξης γίνονται με πρωτοβουλία της Sukhoi, δίχως κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr