Πονοκέφαλο και ανησυχία στις διωκτικές αρχές της Ισπανίας προκαλούν οι αποστολές εκρηκτικών δεμάτων σε διπλωματικές αποστολές διαφόρων χωρών.

Βόμβα και στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μαδρίτη έλαβε μια επιστολή παρόμοια με τις πέντε επιστολές-βόμβα που εστάλησαν στην πρεσβεία της Ουκρανίας και σε άλλους στόχους στην Ισπανία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta. Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Η αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης, στην οδό Serrano 75, η οποία και αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Ένας μάρτυρας δήλωσε στη La Sexta ότι «έχουν αποκλείσει τα άλλα κτίρια και τράπηκαν σε φυγή». Το ίδιο άτομο σημείωσε ότι άκουσε μια έκρηξη λίγο μετά.

Χρειάστηκαν πυροτεχνουργοί

Πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν ότι η ομάδα ασφαλείας της αμερικανικής πρεσβείας εντόπισε το πακέτο γύρω στις 12:30 το μεσημέρι και ειδοποίησε την Αστυνομία. O καφέ φάκελος εξουδετερώθηκε από ομάδα πυροτεχνουργών.

Υπενθυμίζεται ότι παγιδευμένος φάκελος εστάλη και στην πρεσβεία της Ουκρανίας. Μάλιστα, το δέμα εξερράγει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά υπάλληλος της πρεσβείας. Για την ώρα οι αρχές δεν έχουν στοιχεία σχετικά με τον αποστολέα ή τους στόχους του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr