Σενάρια επί σεναρίων προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός μυστηριώδους συμβολαίου το οποίο υπέγραψε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με την εταιρεία Lockheed Martin, το οποίο αφορά στην έρευνα και την ανάπτυξη αεροσκαφών τα οποία θα μπορούν να πετούν σε πολύ μεγάλα ύψη.

Το συμβόλαιο, το οποίο δεν δίνει κάποιες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, αναφέρει ότι χορηγεί στην εταιρεία 9,7 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη λειτουργικών υλικών και τις εφαρμογές τους σε επανδρωμένα και μη οχήματα, τα οποία θα μπορούν να πετούν σε μεγάλα υψόμετρα.

Η σύμβαση προβλέπει ότι θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2025 και θα υλοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια, οι οποίες ασχολούνται με την δημιουργία πυραύλων και δορυφόρων, ενώ στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πέραν των ελάχιστων στοιχείων που προκύπτουν από τη σύμβαση, δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία σχετικά με τις «πλατφόρμες» αυτές ή τα σχέδια για τη χρήση τους, γεγονός που αφήνει πολύ χώρο για σπέκουλα, ιδίως αν ληφθούν υπόψη τα ρωσικά σχέδια για υπερηχητικά βλήματα που θα πετούν σε πολύ μεγάλα ύψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr