Επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

Κανονικά, η ανακοίνωση αυτή θα είχε γίνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ωστόσο, μετά την τραγωδία στα Τέμπη η κυβέρνηση ανέβαλε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα κλειδωνε οριστικά η σχετική απόφαση και παρέπεμψε τις ανακοινώσεις σε πιο ουδέτερο πολιτικά και συναισθηματικά χρόνο.

Ωστόσο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει μέσα στην εβδομάδα και ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα εφαρμοστεί από 1ης Απριλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Το ύψος της αύξησης

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, αλλά και με βάση και την έκθεση του ΚΕΠΕ, ο κατώτατος μισθός αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί πέριξ των 770 ευρώ μεικτά, από τα 713 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και μια σειρά από σημαντικά επιδόματα.

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι καθαρές αποδοχές του εργαζόμενου θα κυμανθούν από 653 έως 660 ευρώ, όπερ αύξηση της τάξεως των 40-45 ευρώ στα καθαρά. Σημειώνεται ότι όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, θα μπουν πλέον στην διαδικασία να καταβάλλουν και φόρο εισοδήματος, καθώς το αφορολόγητο δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο του κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr