Εντός Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους, τόνισε το πρωί της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, «με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οριζοντίως οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Για τις πανελλαδικές

Σχετικά με την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104.6» ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου. Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο, όπως πέρυσι. Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, «υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως».

«Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε. Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19.

Όσον αφορά στα τάμπλετ για τους μαθητές, ώστε να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των πέντε εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Πηγή: economico.gr