Δρίτσα Τσίπρας

O Θοδωρής Δρίτσας το ξεκίνησε λάθος και το τέλειωσε ακόμη πιο λάθος. Πρώτα δήλωσε πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη»:

«Κανείς», είπε στην συνέντευξή του «Κανάλι 1» δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη ν «17 Νοέμβρη».  Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Ο Δρίτσας και τα… πολιτικά φρονήματα των θυμάτων της 17Ν

Μετά τα έκανε ακόμη χειρότερα, αποδίδοντας την στάση της κυβέρνησης στο θέμα της απεργίας πείνας Κουφοντίνα σε «εκδικητική» πρόθεση την οποία συνέδεσε με τα… πολιτικά φρονήματα των θυμάτων της 17 Νοέμβρη:

«Για κάποιους λόγους», δήλωσε, «τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της «17 Νοέμβρη», είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο -αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός- ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση…»

Αργότερα είπε πως δεν είπε και δεν εννοούσε ακριβώς αυτό, ότι εννοούσε πως «η 17 Νοέμβρη δεν κατάφερε να τρομοκρατήσει την Δημοκρατία» και ότι, εν πάσει περιπτώσει, τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν – όλα αυτά, όμως, τα είπε αφού τον είχε πάρει τηλέφωνο ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, και του είχε ζητήσει να επανορθώσει.

Το τριπλό αυτογκόλ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Και αφού, επίσης, η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τον βουλευτή του, αφού το «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17Ν» είχε γίνει hashtag στο twitter και είχε ξεσηκώσει διακομματική θύελλα, και αφού η πολιτική ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη γίνει.

  • Η πρώτη ζημιά, όπως έλεγαν χθες βράδυ στελέχη της Κουμουνδούρου, ήταν πως την ώρα που η κυβέρνηση ήταν διπλά πιεσμένη από τα απόνερα της υπόθεσης Λιγνάδη και από την πίεση για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε νέο αυτογκόλ. Με δράστη αυτήν την φορά όχι τον «συνήθη ύποπτο» Παύλο Πολάκη αλλά τον προερχόμενο από την «Ομπρέλα» Θοδωρή Δρίτσα.
  • Η δεύτερη ζημιά ήταν, κατά τα ίδια στελέχη, πως αλλοιώθηκε το μήνυμα. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί με κάθε τρόπο να δείξει πως εκείνο που υπερασπίζεται είναι το κράτος δικαίου και, σε καμία περίπτωση, η τρομοκρατική δράση του Κουφοντίνα, ένα (ιστορικό) στέλεχος του κόμματος ήρθε να ξαναδώσει υπόσταση στις θεωρίες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να «χαϊδεύει» την τρομοκρατία.
  • Η τρίτη ζημιά ήταν το επικοινωνιακό ναυάγιο: Το χτύπημα Δρίτσα ήρθε την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε οργανώσει την παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ. Και, μάλιστα, σε ένα πλαίσιο που ήθελε να στείλει μήνυμα υπέρβασης των στενών κομματικών ορίων – με σύγχρονο, έως αμερικανικού τύπου, σκηνικό, με παρεμβάσεις έγκυρων επιστημόνων που δεν έχουν καμία πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, και με εμφανή πρόθεση να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο της κεντροαριστεράς.

Ο Τσίπρας ως… αρχηγός των ατάκτων

Στο τέλος της ημέρας, όμως, δεν έμεινε τίποτα απ’ όλα αυτά – έμεινε μόνον το αυτογκόλ Δρίτσα και το, αναπάντητο, αίτημα διαγραφής του βουλευτή (το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν έθεσε μόνον ο Αωνις Γεωργιάδης αλλά και πληθώρα επώνυμων φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στα social media).

Μαζί, μάλλον έμεινε αναπάντητο και το ερώτημα που έθεσε παλαιό μεν, αποστασιοποιημένο δε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: εάν «πράγματι ο Τσίπρας επιθυμεί να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης ή προτιμά, απλώς, να παραμείνει αρχηγός των ατάκτων…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ:

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει τα εσκαμμένα : «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»!

Πηγή: economico.gr