Μπορεί η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να μην είχε κάποιο «χειροπιαστό» αποτέλεσμα, πέραν από μια πρώτη επαφή και ανίχνευση των προθέσεων του καθενός, ωστόσο, Ουάσινγκτον και Μόσχα βρήκαν και ένα πεδίο συμφωνίας το οποίο επέτρεψε στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών να καταλήξουν σε κοινώς αποδεκτό κείμενο: τα πυρηνικά όπλα.

Έτσι, μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών, Ουάσινγκτον και Μόσχα, σε ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι ακόμα και σε περιόδους έντασης, ΗΠΑ και Ρωσία έχουν ως κοινό στόχο τη διασφάλιση της προβλεψιμότητας στην σφαίρα της στρατηγικής, μειώνοντας τον κίνδυνο πολεμικής σύγκρουσης και την απειλή πυρηνικού πολέμου.

Διμερής διάλογος για τα πυρηνικά

«Η πρόσφατη επέκταση της Συμφωνίας New START αποδεικνύνει τη δέσμευσή μας για έλεγχο των πυρηνικών όπλων. Σήμερα, επανεπιβεβαιώνουμε την αρχή ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδιθεί από κανέναν και δεν πρέπει να συμβεί ποτέ», αναφέρει το κοινό κείμενο.

«Στη βάση αυτών των στόχων, ΗΠΑ και Ρωσία θα αρχίσουν διμερή διάλογο για την Στρατηγική Ασφάλεια στο εγγύς μέλλον, ο οποίος θα είναι οργανωμένος και ισχυρός. Μέσα από αυτόν το διάλογο, αναζητούμε να θέσουμε το πλαίσιο για τα μελλοντικά μέτρα ελέγχουν των εξοπλισμών και μείωσης του κινδύνου», υπογραμμίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr