«Μετά από πολύ καιρό εχθές είχαμε 56.000 πολίτες που έκλεισαν ραντεβού, εκ των οποίων οι 13.500 είναι νέοι ηλικίας 18-24 ετών. Είχαμε καιρό να δούμε αυτό το νούμερο» ανέφερε το πρωί μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εκτιμώντας πως οι πολίτες και η κοινωνία ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που γίνεται, γιατί – όπως είπε – όλοι καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα να φύγουμε μπροστά και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

«Είμαστε πάνω από 75% σε κάλυψη εμβολιασμού στις ηλικίες από 60 ετών και πάνω και το ποσοστό αυτό συνεχίζει να ανεβαίνει. Όμως, οι μεταλλάξεις είναι δυστυχώς στην καρδιά μιας πανδημίας. Είδαμε τη βρετανική, τώρα έχουμε τη μετάλλαξη Δ, την ινδική, που βλέπετε ότι μεταδίδεται γρήγορα και εύκολα. Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί, καθώς όπως λένε οι επιστήμονές μας θα επικρατήσει και στην Ελλάδα. Το αντιμετωπίζουμε επιστημονικά πρώτα, με την επιδημιολογική επιτήρηση, τα εργαλεία και τους δύο βραχίονες που έχουμε, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία», πρόσθεσε.

Το 99% των συμπολιτών μας που μπαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Αυτοί που είναι σε πιο μεγάλες ηλικίες και έχουν νοσήματα, κινδυνεύουν πιο πολύ από όλους, τόνισε ο υπoυργός Υγείας επισημαίνοντας πως αυτοί δυσκολεύονται περισσότερο και μπαίνουν στις ΜΕΘ. «Και από αυτούς, το 99%, όπως σωστά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε υποχρέωση, κυρίως σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να φτάσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, να λυγίσουμε την οποιαδήποτε επιφύλαξη υπάρχει. Γι’ αυτό οργανώσαμε επιχειρησιακά την Επιχείρηση “Ελευθερία” και από σήμερα πάμε εκεί, στο χωριό τους, στην πλατεία τους, στην πόλη τους», επισήμανε.

Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός σε απομακρυσμένες περιοχές

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, χθες, έγιναν πάνω από 90.000 εμβολιασμοί «και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα νούμερα ψηλά. Καταλαβαίνετε, και το εξηγήσαμε αυτό ειλικρινώς, ότι μετά από μία πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει, υπάρχει λογικά μία κάμψη».

Από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν επιφυλάξεις ή που φοβούνται ή που έχουν κακή πληροφόρηση και ενδεχομένως μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή που είναι κατάκοιτοι, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Και κατέληξε: «Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε όλους, δημάρχους, κοινοτάρχες, ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με μία απλή λίστα συμπολιτών μας που θα φτιάξουν σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό ή Δήμο ή Κοινότητα, να πάμε τις κινητές ομάδες του Υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε επί τόπου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr