ΚΙΝΑΛ: Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Γ.Παπανδρέου

Παρά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου διαρρέει ότι δεν έχει λάβει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις και εμφανίζεται να ζυγίζει τα δεδομένα, έτσι όπως προκύπτουν από τις έξι (!) υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.

Γ.Παπανδρέου: “Δεν ζήτησα από κανέναν να αποσυρθεί” 

Στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Παπανδρέου να ζήτησε από διεκδικητές της ηγεσίας την απόσυρσή τους από την κούρσα της διαδοχής – παρά το γεγονός ότι συναντιέται με όλους στη σειρά…

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προχώρησε και δεν γνωστοποίησε σε κανέναν από τους συνομιλητές του, τι προτίθεται να πράξει. Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει  “προβληματισμένος από τις εξελίξεις” και συνεχίζει να “διαβουλεύεται” με στελέχη του κόμματος.

Τι προηγήθηκε 

Μετά την ανακοίνωση – παρέμβαση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως επιδιώκει μια «συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης» ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε το Σάββατο, με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστουδουλάκη, με τον οποίο όμως είχε μία γενική συζήτηση για την πορεία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών, ενώ σε ομιλία που έκανε χθες, κάλεσε όλους τους πρώην αρχηγούς της παράταξης (Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σημίτη) να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και με τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, Παύλο Γερουλάνο, το πρωί της Κυριακής, όμως η συζήτησή τους (όπως διαρρέουν) περιορίστηκε “στο πλαίσιο των γενικότερων εξελίξεων στο κόμμα”.

Τα χαρτιά του δεν άνοιξε όμως ούτε στον Παύλο Χρηστίδη, με τον τελευταίο πάντως να δηλώνει ότι «είναι πάντα χαρά μου να ανταλάσσω απόψεις με τον Γιώργο Παπανδρέου». Σύμφωνα με τον ίδιο η συζήτησή τους (χθες) στην Βουλή «ήταν εποικοδομητική».

Ούτε ο Χάρης Καστανίδης αποσύρεται 

Όσον αφορά στην συνομιλία του πρώην πρωθυπουργού με τον Χάρη Καστανίδη, ο πρώην υπουργός, αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της διαδικτυακής συζήτησης με τον κ. Παπανδρέου. Φέρεται, ωστόσο, να αποσαφήνισε  στον Γιώργο Παπανδρέου πως δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και θα είναι κανονικά υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η συνάντησή του κ. Παπανδρέου με τον ευρωβουλευτή και επίσης υποψήφιο, Νίκο Ανδρουλάκη, αναμένεται να γίνει σήμερα,  Δευτέρα αν και παραμένει άγνωστο, αν θα αποκαλύψει σε αυτόν κάτι περισσότερο για τις προθέσεις του

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr